Pointberegning

Norsk lundehund – vandrepokaler
Vandrepokalerne kan kun vindes af dansk ejede hunde. Hundene kan opnå 1 til 8 point pr. udstilling jf. Spidshundeklubbens regler om pointgivning. Ved pointlighed følges Spidshundeklubbens nedenstående regler.

Årets han, årets tæve: Titlen går til den hund der har opnået flest point. De fire bedste resultater tæller med.

Årets veteran, årets veteran i modsat køn: Titlen går til den hund der har opnået flest point i veteranklassen. De fire bedste resultater tæller med.

For følgende titler gælder det at point opnået i Dansk Kennel Klub kun tæller, hvis ingen hund har opnået point i Spidshundeklubben.

Årets unghund: Titlen går til den hund der har opnået det bedste enkeltresultat i juniorklassen.

Årets debutant: Titlen går til den hund der har opnået det bedste resultat i åben klassen første gang hunden stiller i denne klasse – fortrinsvis SPK-  hvis ingen der,  så en DKK –udstilling.

Årets hvalp: Titlen går til den hvalp der har opnået flest point i klasserne babyhvalp og hvalp. Alle hvalpens udstillinger i disse klasser tæller med.

Årets kuld: Titlen går til den opdrætter der har avlet det kuld hvor én af hvalpene har opnået det bedste enkeltresultat i klasserne babyhvalp eller hvalp. En opdrætter uden kennelmærke går forud for én med kennelmærke, selv om hvalpene fra stueopdræt ikke er udstillet. Her gælder det bedste resultat og mest fremstillet hvalp fra et kuld.

Opdrætterfadet/Åretskuld
Til minde om Inger Kristiansen
F
adet - Årets kuld: Titlen går til den opdrætter der har avlet det kuld hvor én af hvalpene fra et kuld, har opnået det bedste enkeltresultat i klasserne babyhvalp eller hvalp.  En opdrætter uden kennelmærke går forud for én med kennelmærke.
Uddeles på Lundehundetræffet året efter kuldet er født.

For følgende titler gælde det at pokalen tildeles på årets sidste udstilling i Spidshundeklubben.
Lappokalen: Pokalen går til den hund som dommeren syntes har dagens bedste / mest korrekte pote/lap.
Trøstpokalen: Pokalen går til den hund som har opnået dagens dårligste resultat. Ved Pointlighed uddeles den ved lodtrækning.

Spidshundeklubben

I konkurrenceklasse for henholdsvis bedste han og bedste tæve (Klubvinder) gives:

BIR og BIM 4 point Bedst i køn nr. 2 (BIK2) 3 point Bedst i køn nr. 3 (BIK3) 2 point Bedst i køn nr. 2 (BIK4) 1 point

BIR-hunden der går videre til stor ring og der opnår placering, får point efter reglerne for guldhunden:

BIS1 8 point BIS2 7 point BIS3 6 point BIS4 5 point

Ved pointlighed udpeges den pågældende vinder efter følgende regler:

1. Den deltager hvis pointsum indeholder det højeste enkeltresultat.

2. Giver dette ingen afgørelse, vinder den deltager hvis næstbedste enkeltresultat er højest. Giver dette ingen afgørelse fortsættes med det 3. og eventuelt det 4.

3. Er der stadig ingen afgørelse, vinder den deltager, der med sit bedste resultat har vundet på udstillingen med flest tilmeldte konkurrenter. Ved lighed fortsættes med næstbedste resultat osv.

Titlen KLBV[åååå] kan komme på hundens stamtavle i hundeweb ved henvendelse til Dansk Kennel Klub.

Dansk Kennel Klub

Konkurrencen om årets racevinder afgøres ved hjælp af et pointsystem, hvor hundene får points efter følgende skala:

BIR = 5 points

BIM = 3 points

Pointene tælles sammen for de af årets tællende udstillinger som DKK godkender til konkurrencen. Den hund, der har opnået højest pointtal, bliver "Årets DKK-racevinder". Står to eller flere hunde lige i konkurrencen, vinder den hund, der har opnået flest BIR-placeringer. Står hundene herefter stadig lige, vinder den hund, der har opnået sin bedste placering på den udstilling, hvor der var det største antal tilmeldte hunde i racen. Står hundene herefter stadig lige, vinder den hund, der har opnået sin næstbedste placering på den udstilling, hvor der var det største antal tilmeldte hunde i racen.

Titlen DKKV[åååå] kommer automatisk på hundens stamtavle i hundeweb.
Vi har ingen pokal til DKK vinder.